Oud-Katholieke Parochie Arnhem

2016 | We kijken terug op sfeervolle kerstvieringen.

Bij het kinderkerstfeest kwamen meer dan 35 mensen uit de wijk om te luisteren naar een kerstverhaal over Timo en liedjes te zingen. Vier vriendinnen van het Arnhems jeugdorkest zorgden voor de begeleiding. Het kerstverhaal uit de Bijbel hebben we verteld bij de kerststal.
We zagen Jozef, Maria, de herders met hun schapen en de herdershond! Meneer Martin had het kindeke Jezus verstopt achter de stal. We hebben Jezus samen in het kribje gelegd. Toen was het echt kerstfeest. De kerstnachtviering was sfeervol met een goed bezette kerk. De kaarsen stonden te branden in de vensterbanken en de bekende kerstliederen klonken. Een kerkelijk hoogfeest met alles wat er bij hoort. Daarna was het nog lang gezellig in de Kloostergang dankzij de kerststol waar Wil van Amerongen zo goed voor had gezorgd.

Op 1e Kerstdag komen er opnieuw mensen naar de kerk. We lezen volgens de traditie uit Johannes 1 en deze keer houdt onze lector Bas Meisters een aansprekende overweging. Na de koffie met opnieuw kerststol gaan we naar huis om allemaal op onze eigen manier verder Kerstmis te vieren.