Oud-Katholieke Parochie Arnhem

Maart | Vrouwen Vocaal Velp

Vrouwen Vocaal Velp verzorgt in de dagen voor Pasen een sfeervol Passieconcert in de Waalse kerk in Arnhem. Het koor staat onder leiding van Wolfgang Lange. Solisten zijn Miriam Westgeest, sopraan en Gabrielle Nijhuis, alt. Andries van Rossem begeleidt hen op orgel en vleugel. Op het programma staan onder meer het bekende Stabat Mater van Pergolesi en Regina Coeli’s van Brahms, Andriessen, Bonis en Real. Het Hobokwartet van William Shield wordt uitgevoerd door leden van het Arnhem Sinfonietta. De vroegere kapel van het voormalige Agnietenklooster, daterend uit 1450, vormt het perfecte decor voor dit gevarieerde klassieke programma. Aanvang 15.00 uur.

Vrouwen Vocaal Velp telt 16 leden en bestaat inmiddels zo’n 20 jaar. Het repertoire is ruim en origineel. Het varieert van meerstemmige klassieke muziek tot ritmische of heel melodische muziek uit Finland, Afrika of van waar ook ter wereld; muziek van bekende en minder bekende klassieke en hedendaagse componisten.

Het Arnhem Sinfonietta is het grootste niet-professionele symfonieorkest in Arnhem en ruime omstreken. Het orkest werd op 1 oktober 1945 opgericht als AKU-kamerorkest.Het orkest bestrijkt een breed muzikaal terrein: van barokmuziek, symfonische werken en opera tot hedendaags repertoire.