Groene daken Molenbeke

Maak het dak van De Kloostergang groen!

Op onze Kloostergang zit een flink dak, waarop bij een regenbui veel water wordt verzameld. In Molenbeke, de wijk waarin onze kerk ligt, is momenteel een actie gestart om dat water in sedumbeplanting op te vangen en zo de wijk duurzamer te maken.
De Oud-Katholieke kerk wil graag aansluiten bij duurzame initiatieven, en daarom willen wij samen met de Anglicanen en de Lutheranen die het kerkgebouw gebruiken, proberen het dak van de Kloostergang van sedum te voorzien.
Om mee te doen aan deze actie kunt u een dakdeel voor uw rekening nemen. Vanaf een halve vierkante meter kunt u meedoen. Een hele vierkante meter kost € 45, en de Kloostergang heeft ruim 60 m2 dak, nog zonder de hal.
Omdat het sedum als mat wordt geleverd en dus in één keer wordt besteld en gelegd, kunt u intekenen op een gedeelte. Als er meer dan 20 m2 is ingetekend wordt de mat van minimaal die grootte besteld.

IOp het platte dak worden groenmodules gelegd met een drainagelaag, een substraatlaag en een beplantingslaag.

Bekijk ook de bijgaande folder (PDF bestand).
U kunt het intekenformulier downloaden als PDF of als Word bestand. Het formulier kan worden ingeleverd bij het kerkbestuur, op papier of per mail.

Er is al financiering toegegezegd voor 10 16 20 m2!

Er zijn voldoende toezeggingen om het sedumdak te bestellen!

Oud-Katholieke Parochie St. Willibrordus, Arnhem | Site techniek: SyncCMS