Oud-Katholieke Parochie Arnhem

Nieuws | 75 jaar Kerkwijding

Poetsbeurt

Als voorbereiding op het feest zijn we zaterdag 12 november druk bezig geweest met het poetsen van koper en zilverwerk en het schoonmaken van de kerk. Boven op de balken zaten heel veel spinnewebben maar met behulp van lange ladders en een ragebol is het gelukt om die weg te halen.
Met veel enthousiasme en inzet van verschillende parochianen en kerkbestuur was de klus redelijk snel geklaard.

Buurtfeest

Op zaterdag 19 november was het feestje voor de buren. Het liep niet storm maar gedurende de middag kwamen er toch steeds wel buurtbewoners binnen om een kijkje te nemen, een praatje te maken en te genieten van de muziek van de bands die speelden. Er was een jazz/bluesband "Four Stream New Orleans Jazzband" met swingende blues en gospel muziek. Kijk op www.fsjb.nl voor een indruk. De andere band "Step-We-Ceilidh band" speelde schotse folkmuziek, heel anders dan de jazzband natuurlijk maar ook geweldig leuk. Bekijk www.step-we-ceilidh.nl.
Voor de inwendige mens was er een groot aanbod aan zoete en hartige taarten en hapjes, en heel veel zelf gemaakt en zelf gebakken. Met koffie, thee, sapjes en wijn.
Het was een zeer geslaagde middag, heel sfeervol.

Wijding altaar

Op zondag 20 november is het nieuwe altaar onthuld in ingewijd tijdens een feestelijke eucharistieviering. Voorganger was monseigneur Joris Vercammen. In het nieuwe altaar is het hekwerk van de oude communiebank verwerkt. Het blad is in dezelfde houtsoort als de tabernakel en de houten beugel van de godslamp.

Pastoor Joke Kolkman heeft het eerste exemplaar van het nieuwe boek aangeboden. 25 Jaar geleden -bij de viering van het 50-jarig jubileum- is er een boek uitgekomen over 50 jaar kerk in Molenbeke. Het boek was uitverkocht en is opnieuw uitgekomen met aanvullingen over de afgelopen 25 jaar.
Er waren veel gasten, vroegere pastoors, collega-geestelijken uit Arnhem en buurtbewoners. Na afloop van de dienst is er nog lang nagepraat in de Kloostergang. Ook nu weer met veel heerlijke taarten en hapjes en drankjes.