Oud-Katholieke Parochie Arnhem

Nieuws | Viering 75 jaar kerkgebouw op 20 november 2016

Op zaterdag 19 en zondag 20 november vieren we dat het precies 75 jaar geleden is dat onze Oud- Katholieke Kerk in Molenbeke (Arnhem) is ingewijd. Het was het begin van de oorlog. Mensen durfden het aan een nieuwe kerk te bouwen met een gezellige pastorie ernaast. Het was lastig om de financiën rond te krijgen maar met hulp van fondsen is het gelukt. Al 75 jaar vieren we elke zondag de eucharistie in het sfeervolle kerkgebouw. Al vele jaren weet zich de Anglicaanse Kerk zich eveneens thuis in ons pand.

Boek

We zijn druk bezig met de voorbereidingen. 25 Jaar geleden -bij de viering van het 50-jarig jubileum- is er een boek uitgekomen over 50 jaar kerk in Molenbeke. Het boek is uitverkocht en zal opnieuw uitkomen met aanvullingen over de afgelopen 25 jaar. Het eerste exemplaar zal dan worden aangeboden en het is te koop voor de bezoekers.

Indeling kerkruimte

Wij genieten elke zondag weer van de inrichting van het sfeervolle kerkgebouw. Maar we zijn nu wel gewend (anders dan bij de bouw) dat de priester de eucharistie viert met het gezicht naar de gemeente. Mensen op het altaar en parochianen zijn zo meer betrokken bij de viering. Dit vraagt een aanpassing aan de inrichting van de ruimte De afgelopen jaren moesten we ons behelpen met een tijdelijke altaartafel. We hopen op deze zondag een nieuw altaar te wijden. Een nieuwe plek om God en elkaar te ontmoeten.

Programma

Op zaterdag 19 november nodigen we de buren uit om een feestje te vieren.

Op zondag 20 november worden alle gasten vanaf 13 uur hartelijke welkom geheten. Om 14 uur is er een feestelijke eucharistie viering waarin monseigneur Joris Vercammen voorgaat. Het nieuwe altaar zal worden gewijd en een 1e exemplaar van het boek wordt aangeboden.

Daarna is er alle gelegenheid voor ontmoeting onder het genot van een hapje en een drankje.