Oud-Katholieke Parochie Arnhem

April | Kinderen uit Molenbeke te gast voor het Paasverhaal!

1e Paasdag 2014

Wijkvereniging Molenbeke organiseerde ook dit jaar weer een grote eierzoekactie in de wijk Molenbeke.
Alle kinderen uit de wijk mochten paaseieren komen zoeken, waarna zij het Paasverhaal hoorden in de Oud-Katholieke Kerk van Arnhem. 
Wijkvereniging Molenbeke had aan pastoor Joke Kolkman gevraagd of zij het Paasverhaal dit jaar wilde vertellen en hier werkte zowel de pastoor als de parochiegemeenschap graag aan mee!

Hieronder het fotoverslag én het paasverhaal.

Paasverhaal voor de kinderen op paasmorgen 2014

Jullie hebben vast wel eens een bloemzaadje gezien. Dat is heel klein, en het lijkt helemaal niet op iets moois. Je moet het in de aarde stoppen. Dan zie je er niets meer van. Het lijkt wel helemaal weg. Helemaal dood. Maar als het dan regent en de zon schijnt, dan zie je een heel klein groen blaadje boven komen. En dat kleine zaadje kan een hele grote bloem worden, bijvoorbeeld een zonnebloem.

Dat is heel bijzonder. Eerst denk je dat het zaadje weg is, verdwenen in de aarde. Maar dan is er toch een nieuw begin. De mensen kunnen genieten van de mooie kleuren.

We hebben vanmorgen in de kerk naar een verhaal geluisterd dat er een beetje op lijkt.

Het ging over Maria. Maria heeft verdriet. Haar vriend Jezus is gestorven. Ze hebben Hem begraven. In een graf gelegd. Dat lijkt een beetje op dat zaadje in de aarde. Zo ligt Jezus ook in de aarde.
Maria denkt dat alles nu afgelopen is met Jezus. Want als Hij gestorven is, komt Hij nooit meer terug. Ze moet huilen, want mensen moeten huilen als ze iemand missen.

’s Morgens gaat ze naar het graf. Want ze wil graag dichtbij Jezus zijn. Dan ziet ze dat de grote steen voor het graf is weggerold. En ze ziet ook dat Jezus niet meer in het graf ligt. Ze wordt bang. Waar zou haar vriend Jezus zijn? Ze vraagt het aan de mensen die ze ziet.

Maar dan roept Iemand haar bij haar naam. Opeens gelooft ze dat haar vriend Jezus terug is gekomen. Ze begrijpt het niet zo goed.  Ze dacht dat Hij voor altijd dood zou zijn.
Maar nu is er toch een nieuw begin. Jezus is er nog! Zijn leven gaat door!